Tüzelőcentrum
Weboldal alcíme
BUDAPESTI TŰZIFA TELEPÜNK
KÖSZÖNTJÜK ISMÉT HONLAPUNKON!
IGEN! Jó helyen jár, nálunk jó minőségű tűzifát tud vásárolni!

Telepvezető, rendelésfelvétel: 
Horváth Anikó: 
+36 (70) 575 1710

Kályhakész hálós tűzifa - AKÁCTÖLGY vagy BÜKK: 1,7 szórt, ömlesztett űrméter, az általunk gyártott és értékesített hálós csomagolású tűzifa ömlesztve, 25 cm-es vagy 33 cm-es darabokra vágva és hasítva kerül a csomagolásba. 

33 cm-es hossz esetén : 67.900 Ft.-/raklap  

25 cm-es hossz esetén : 69.900 Ft.-/raklap

1 raklap 0,85 tömör m3 fát tartalmaz, illetve 9,3 - 9,8 mázsa tüzifának megfelelő mennyiséget

A tűzifa ára, a szállítási költséget nem tartalmazza!


Ömlesztve szállított tűzifa - AKÁC, TÖLGY vagy BÜKK: fajtákkal dolgozunk, melyeket 25 cm-es valamint 33 cm-es méretre vágva és hasítva, kályhakészen szállítjuk.

33 cm-es hossz esetén: 40.900 Ft.- / szórt ürméter 

25 cm-es hossz esetén: 41.900 Ft.- / szórt ürméter

1 szórt ürméter 0,5 tömör m3 fát tartalmaz, illetve 6,2 - 6,3 mázsa tüzifának megfelelő mennyiséget

A tűzifa ára, a szállítási költséget nem tartalmazza!

Mennyiség 33 cm-es hossz esetén 25 cm-es hossz esetén
5 szórt űrméter 204 500 Ft.- 209 500 Ft.-
6 szórt űrméter 245 400 Ft.- 251 400 Ft.-
7 szórt űrméter 286 300 Ft.- 293 300 Ft.-
8 szórt űrméter 327 200 Ft.- 335 200 Ft.-
9 szórt űrméter 368 100 Ft.- 377 100 Ft.-
10 szórt űrméter 409 000 Ft.- 419 000 Ft.-

Billenő platós teherautóink szállítási kapacitása minimum 5- és maximum 10 szórt űrméter, amit képesek 1 fuvarral eljuttatni Önhöz!

A tűzifa ára, a szállítási költséget nem tartalmazza!


Kérdése van?! Ne habozzon, tegye fel bátran,
vagy ha már kiválasztotta a tüzelőjét, töltse ki az alábbi űrlapot.
Kollégánk mihamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot!

Az űrlapot sikeresen elküldted!

RENDELÉS:
+36 (70) 575 1710

ÚGYSEM TALÁL JOBB AJÁNLATOT

Vegye fel velünk a kapcsolatot és egyeztessünk a tüzelési szokásairól Így, biztosan a legoptimálisabb megoldást nyújtjuk Önnek!


A megnövekedett rendelések miatt kiszállításunk akár 1-2 hetet is igénybe vehet!

  • A kiszámíthatatlan üzemanyag- illetve energiaár változások, valamint a jelenlegi politikai helyzet és magas euró árfolyam miatt a tűzifa termékeinknél az ÁRVÁLTOZÁS jogát fenntartjuk!
  • A webshopon feltüntetett árak napi árak, amire árgaranciát nem tudunk vállalni, ez a megrendelés véglegesítése és a kiszállítás dátuma között megváltozhat!
  • Készleteink korlátozottak, emiatt kollégáink a webshopon történő rendelése leadása után felkeresik Önt telefonon és rendelését, majd csak ezt követően tudjuk véglegesíteni!


A bevett gyakorlat szerint minőségi AKÁC, TÖLGY, BÜKK kályhakész tűzifájá, nagy mennyiségben ömlesztve, vagy kisebb mennyiség esetén raklapos kiszerelésben házhoz szállítjuk Önnek!

Vállalkozásunk, 2004 óta szolgálja ki a vásárlói igényeket. Célunk, hogy ne hagyjuk magára, hiszen mindkettőnk közös érdeke, a minőségi tüzelőanyag beszerzése, biztosítása valamint az eredményes együttműködés vásárlóinkkal. Ennek érdekében, a legkiválóbb tüzifát kínáljuk.  Biztonságos, nyomon követhető hazai és külföldi erdészetektől, erdőbirtokosságoktól, szerződött partnereinktől szerezzük be tüzifáinkat.

A tüzifafeldolgozást és raktározást télen, illetve összel fedett, zárt csarnokban végezzük. Ezzel is segítve a gyorsabb száradást. Tüzifafeldolgozótelepeink: Debrecen, Püspökladány, Szolnok, illetve Eger. Így a keleti országrészt szinte teljes egészében ki tudjuk szolgálni.

Ha Ön most jár először honlapunkon illetve új vásárlónk szeretne lenni, böngésszen kedvére honlapunkon, ahol további információkat találhat cégünk múltjáról, jelenéről és referenciáinkról!


"GYORSTALPALÓ": 10 MÁZSA TŰZIFA SÚLYVESZTÉSE 18 HÓNAP LEFORGÁSA ALATT
(1,75 m3 hasgatott, ömlesztett bükk)

* A táblázatban szereplő adatok hivatalos forrásból származnak

​MIÉRT IS LÁTUNK A KÉPEN ENNYI ÁSVÁNYVIZES PALACKOT?
Mert az itt látható bálás, hálós tűzifából ennyi víz hiányzik! Mindenki számára hihetetlen, de így van! A friss vágású fának kb. 40-60%-a víz! Tehát mivel a képen látható tűzifa kupac kb. 9,7-10 mázsa VÁGÁSKÖZELI fának felel meg, akkor a benne lévő víz súlya kb. 490 kg.

AZ ÁLTALUNK FORGALMAZOTT TŰZIFA (Nedvességtartalma: kb. 12-20%)​ 
​Egy egyszerű számítással kiszámíthatjuk, hogy jelentős vizet vesztett. Körülbelül 350 kg-ot, ami megfelel a képen látható 174 palack, 2 literes ásványvíznek!


Áraink Forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t!
Viszont NEM TARTALMAZZÁK az esetleges kiszállítási díjat,
amelyről értékesítő kollégáink bővebb információval szolgálnak.

RENDELÉS: Horváth Anikó
+36 (70) 575 1710

Kályhakészre hasgatott tüzifa, megbízható helyről, a legolcsóbban!

Tüzifafeldolgozó telepeinken nagy mennyiségű tüzifa áll rendelkezésre, melyet tőlünk, 
​MOST garantáltan, a legjobb áron megrendelhet. A kiszállítás, az Önhöz legközelebb eső tűzifafeldolgozó telepünkről történik.


Térfogatra (köbméterre, űrméterre) vagy tömegre (mázsára) vásároljuk a tűzifát?

Míg korábban általában mázsában vásárolták a tűzifát, az utóbbi időben egyre elterjedtebb a köbméterre történő értékesítés. A mázsára rendelt tűzifa esetén szinte mindig a legfrissebb vágású tűzifát szállítják ki a kereskedők, mert a magas nedvességtartalma miatt nehezebb a kiszáradt fánál. Ezért 10 mázsa nedves tűzelő mennyiségre jelentősen kevesebb, mint 10 mázsa száraz fa. Ezzel ellentétben a köbméterben, űrméterben megadott mennyiség száraz és nedves fa esetén is ugyanannyi, hiszen a térfogata nedvességtartalomtól függetlenül egyforma.

Rendelje meg tavasszal a tüzelőt, hogy télen gond nélkül használhassa!

Ne várjon az utolsó pillanatig a tűzifa vásárlással! A fa fűtőértéke akkor a legnagyobb, ha kellőképpen kiszáradt, ezért érdemes még tavasszal vagy nyár elején megvásárolni a tüzelőt! A száraz tűzifa fűtőértéke sokkal magasabb, mint a frissen vágott, sok vizet tartalmazó tüzelőé. A nedves tűzifa nehezen gyullad meg, az égetés során vízgőz keletkezik, ami jelentősen rontja a tüzelés hatékonyságát. Emellett erősen bekormolja a kéményt és a fűtőberendezést is, ami a későbbiekben egyéb súlyos problémákat okozhat. Nem utolsó sorban a környezetet is erősen szennyezi a nedves fa égetésekor keletkező gázok. A tavasszal megvásárolt és szellős helyen tárolt hasított tűzifa év végére kellő képpen kiszárad, így sokkal könnyebb és hatékonyabb vele a tüzelés.

Ideális esetben mintegy másfél év szükséges a fa tökéletes kiszáradásához. Nagyon fontos, hogy lehetőleg hasítva tároljuk, de mindenképpen olyan helyen, ahol átjárja a levegő, elősegítve a megfelelő száradást. Legalább egy évig szárítsa a tűzifát, ha szeretné kímélni kandallóját vagy cserépkályháját!

Ősszel vagy télen sokkal nehezebb beszerezni a tűzifát!

Könnyen tűzifa nélkül maradhatnak azok, akik későn kapcsolnak! Célszerű a téli tüzelőt már húsvét után beszerezni, hogy elég ideje legyen a fának száradni. Az őszi vásárláskor nem csak az a veszély áll fenn, hogy nedves tüzelőt kapunk, azzal is számolni kell, hogy a legtöbben az utolsó pillanatra hagyják a tűzifa beszerzését, ezért a fakereskedők, tűzépek is leterheltek, a rendeléseket sok esetben csak csúszással – legrosszabb esetben egyáltalán nem – tudják teljesíteni.

Minél hamarabb vegye meg téli tüzelőjét ! Ősszel vagy télen magasabb áron illetve sokkal nehezebben tudja csak beszerezni a tűzifát!

Azt tanácsoljuk, hogy ne húzza el a tűzifája megvásárlását, mivel a fa fűtőértéke akkor a legnagyobb, amikor légszáraz, ezért a legérdemesebb tavasszal vagy nyáron megvásárolni a tűzelőjét. A nedves tűzifa nehezebben gyullad be és az égés során keletkező vízgőz jelentősen befolyásolja a tűzelés hatékonyságát, valamint bekormolja a kéményünket és a fűtőberendezést is, ami később súlyosabb probémákhoz vezethet. Tehát a tavasszal vagy nyáron megvásárolt, száraz, szellős helyen tárolt hasgatott tűzifa a jó választás, mivel a fűtési szezonra kellőképpen kiszárad és a legoptimálisabb fűtés érhető el vele. (A legjobb körülmnyek között is 1-1,5 év szükséges a fa tökéletes kiszáradásához.)

Nehogy tűzifa nélkül maradjanak! A legcélszerűbb húsvét után beszerezni a tűzelőt, hogy elég ideje legyen száradni a fának, mint ahogy azt már korábban írtuk. Ősszel nem csak az a veszély fenyeget, hogy nedves lesz a tűzelőnk, hanem az is, hogy a tűzifa feldolgozó telepek túlterheltek lesznek azok miatt a akik az utolsó percre hagyták a vásárlást.

TIsztázzuk! Mi is az "ömlesztett űrméter"?

A szórt, ömlesztett űrméter a szállító járműveken mérhető módon van elrendezve. A vásárló a kiszállításkor a helyszínen ellenőrizni tudja a rendelt mennyiséget. A teherautó hosszúsága, szélessége, magassága szorozva adja az ömlesztett, szórt űrmétert. Ez mérőszalaggal könnyedén mérhető. Ez az ömlesztett űrméter összerakva a fatárolóban megszokott módon kb. 0.75 köbméter lesz. Így otthon Ön is könnyen ki tudja számolni, hogy a pénzéért mennyi fát kapott.

Melyik fa fajta a legideálisabb?

Ebben a kérdésben, mindig sok a vita és nincs egyértelmű válasz. Szokták mondani, hogy:  "Ahány hely, annyi szokás".  Viszont azt tudjuk, hogy a legelterjedtebb tűzifafajták, az akác, tölgy vagy a bükk. Ezek fűtőértéke nem tér el jelentős mértékben egymástól. Szintén kedvelik még a kőrist és a juhart, első sorban kedvező áruk miatt. 

FA FAJTA TULAJDONSÁG
Akác Nedvesebben is viszonylag jól ég, aprításnál könnyebben hasad.
Bükk Az átlagnál magasabb a fűtőértéke, de több idő kell a száradásához.
Tölgy Az átlagnál magasabb a fűtőértéke, de több idő kell a száradásához.
Kőris Kedvező ár, jó fűtőérték. Könnyen, gyorsan szárad.
Juhar Kedvező ár, de az átlagnál alacsonyabb fűtőérték.

Úgysem talál jobb ajánlatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és egyeztessünk a tüzelési szokásairól
​Így, biztosan a legoptimálisabb megoldást nyújtjuk 
Önnek!