Tüzelőcentrum
Weboldal alcíme
HEVES VÁRMEGYEI TŰZIFA TELEPÜNK
- SZENTDOMONKOS -
KÖSZÖNTJÜK ISMÉT HONLAPUNKON!
IGEN! Jó helyen jár, nálunk jó minőségű, tűzifát tud vásárolni!​

Rendelésfelvétel: ​Nemes Melinda 
+36 (70) 375 2464


​​​​*A kiszámíthatatlan üzemanyag- illetve energiaár változások miatt, 
a tűzifa árváltozás jogát fenntartjuk, a módosítás a ​weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba!


TŰZIFA RÖNK (Kemény, lombos tűzifa)

TÖLGY vagy BÜKK tűzifákat tudunk szállítani 2-3 méteres hosszban!

A tűzifa bruttó ára: 38.000 Ft.- / m3

Szállítása darus teherautóval történik, minimum rendelés 10 m3

A tűzifa ára, a szállítási költséget nem tartalmazza, megállapítása egyedi díjszabás alapján történik!


ÖMLESZTVE SZÁLLÍTOTT TŰZIFA 

BÜKKTÖLGY vagy AKÁC, melyeket 25 cm-es valamint 33 cm-es méretre vágva és hasítva, kályhakészen szállítjuk.

33 cm-es hossz esetén: 31.900 Ft.- / szórt ürméter
( Kb. 63.800 Ft.- / m3 )

25 cm-es hossz esetén: 32.900 Ft.- / szórt ürméter
( Kb. 65.800 Ft.- / m3​ )

1 szórt ürméter 0,5 tömör m3 fát, ​illetve 6,2 - 6,3 mázsa friss vágású tüzifának megfelelő mennyiséget tartalmaz!

Billenő platós teherautóink szállítási kapacitása ​minimum 5- és maximum 10 szórt űrméter (2,5 - 5 m3 kályhakész tűzifa) amit képesek 1 fuvarral eljuttatni Önhöz!

​A tűzifa ára, a szállítási költséget nem tartalmazza, megállapítása egyedi díjszabás alapján történik!


KÁLYHAKÉSZ HÁLÓS TŰZIFA 

BÜKKTÖLGY vagy AKÁC: 1,7 szórt, ömlesztett űrméter, az általunk gyártott és értékesített hálós csomagolású tűzifa ömlesztve, 25 cm-es vagy 33 cm-es darabokra vágva és hasítva kerül a csomagolásba.

33 cm-es hossz esetén: 52.900 Ft.- / raklap
( Kb. 62.200 Ft.- / m3 )

25 cm-es hossz esetén: 54.900 Ft.- / raklap
( Kb. 64.600 Ft.- / m3​ )

1 raklap 0,85 tömör m3 fát, illetve 9,3 - 9,8 mázsa friss vágású tüzifának megfelelő mennyiséget tartalmaz!

Billenő platós teherautóink szállítási kapacitása 3-4 raklapos, hálós tűzifa amit képesek 1 fuvarral eljuttatni Önhöz!

​A tűzifa ára, a szállítási költséget nem tartalmazza, megállapítása egyedi díjszabás alapján történik!


RUF Típusú Fabrikett

960 Kg / Raklap

96 csomag, 10 kg / csomag

Bruttó 99.900 Ft / Raklap
(104,1 Ft / kg)

Minimum rendelés: 1 raklap

A termék ára a szállítási díjat NEM tartalmazza

​​A szállítási díj megállapítása a vásárló szállítási címe szerint, egyedi árképzés alapján történik!

​Hűvös, száraz, fénytől és nedvességtől védett helyen tárolandó!


Áraink Forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t!
Viszont NEM TARTALMAZZÁK az esetleges kiszállítási díjat, amelyről értékesítő kollégáink bővebb információval szolgálnak.


Kérdése van?! Ne habozzon, tegye fel bátran, vagy ha már kiválasztotta a tüzelőjét, töltse ki az alábbi űrlapot!

Kollégánk mihamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot!

Az űrlapot sikeresen elküldted!

Információ és Rendelésfelvétel

Hétfő - Péntek: 07:00 - 18:00
Szombat: 07:00 - 14:00

​NEMES MELINDA

Hívni szeretne? 
KATTINTSON a lenti telefonszámra!

+36 (70) 375 2464

tuzelocentrum@gmail.com​


SZÁLLÍTÁSI TERÜLET ÉS GPS MEGKÖZELÍTHETŐSÉG 

GREENFIRE KFT.
3259 Szentdomonkos, Szabadság út 204.
(volt Egererdő Erdészeti Rt. telepe)
Adószám: 13348548-2-09
Cégjegyzékszám: 09-09-010963
Technikai (FELIR) azonosító: AA5851919


Greenfire Kft. - Magyarország 

RENDELÉS, INFORMÁCIÓKÉRÉS:

Hívni szeretne?
KATTINTSON a lenti telefonszámra!

+36 (70) 375 2464

ÚGYSEM TALÁL JOBB AJÁNLATOT

Vegye fel velünk a kapcsolatot és egyeztessünk a tüzelési szokásairól! 
​Így, biztosan a legoptimálisabb megoldást nyújtjuk Önnek!


SZÉCHENYI 2020 - Mikor-, kis és középvállalkozások korszerűsítéseA bevett gyakorlat szerint minőségi AKÁC, TÖLGY, BÜKK kályhakész tűzifáját, nagy mennyiségben ömlesztve, vagy kisebb mennyiség esetén raklapos kiszerelésben házhoz szállítjuk Önnek!

Vállalkozásunk, 2004 óta szolgálja ki a vásárlói igényeket. Célunk, hogy ne hagyjuk magára, hiszen mindkettőnk közös érdeke, a minőségi tüzelőanyag beszerzése, biztosítása valamint az eredményes együttműködés vásárlóinkkal. Ennek érdekében, a legkiválóbb tüzifát kínáljuk.  Biztonságos, nyomon követhető hazai és külföldi erdészetektől, erdőbirtokosságoktól, szerződött partnereinktől szerezzük be tüzifáinkat.

A tüzifafeldolgozást és raktározást télen, illetve összel fedett, zárt csarnokban végezzük. Ezzel is segítve a gyorsabb száradást. Tüzifafeldolgozótelepeink: Debrecen, Püspökladány, Szolnok, illetve Eger. Így a keleti országrészt szinte teljes egészében ki tudjuk szolgálni.

Ha Ön most jár először honlapunkon illetve új vásárlónk szeretne lenni, böngésszen kedvére honlapunkon, ahol további információkat találhat cégünk múltjáról, jelenéről és referenciáinkról!


"GYORSTALPALÓ": 10 MÁZSA TŰZIFA SÚLYVESZTÉSE 18 HÓNAP LEFORGÁSA ALATT
(1,75 m3 hasgatott, ömlesztett bükk)

* A táblázatban szereplő adatok hivatalos forrásból származnak

​MIÉRT IS LÁTUNK A KÉPEN ENNYI ÁSVÁNYVIZES PALACKOT?
Mert az itt látható bálás, hálós tűzifából ennyi víz hiányzik! Mindenki számára hihetetlen, de így van! A friss vágású fának kb. 40-60%-a víz! Tehát mivel a képen látható tűzifa kupac kb. 9,7-10 mázsa VÁGÁSKÖZELI fának felel meg, akkor a benne lévő víz súlya kb. 490 kg.

AZ ÁLTALUNK FORGALMAZOTT TŰZIFA LÉGSZÁRAZ! (Nedvességtartalma: kb. 12-20%)​ 
​Egy egyszerű számítással kiszámíthatjuk, hogy jelentős vizet vesztett. Körülbelül 350 kg-ot, ami megfelel a képen látható 174 palack, 2 literes ásványvíznek!


Légszáraz, kályhakészre hasgatott tüzifa, megbízható helyről, a legolcsóbban!

RENDELÉS:
+36 (70) 375 2464

Tüzifafeldolgozó telepeinken nagy mennyiségű, légszáraz tüzifa áll rendelkezésre, melyet tőlünk, 
​MOST garantáltan, a legjobb áron megrendelhet. A kiszállítás, az Önhöz legközelebb eső tűzifafeldolgozó telepünkről történik.

Térfogatra (köbméterre, űrméterre) vagy tömegre (mázsára) vásároljuk a tűzifát?

Míg korábban általában mázsában vásárolták a tűzifát, az utóbbi időben egyre elterjedtebb a köbméterre történő értékesítés. A mázsára rendelt tűzifa esetén szinte mindig a legfrissebb vágású tűzifát szállítják ki a kereskedők, mert a magas nedvességtartalma miatt nehezebb a kiszáradt fánál. Ezért 10 mázsa nedves tűzelő mennyiségre jelentősen kevesebb, mint 10 mázsa száraz fa. Ezzel ellentétben a köbméterben, űrméterben megadott mennyiség száraz és nedves fa esetén is ugyanannyi, hiszen a térfogata nedvességtartalomtól függetlenül egyforma.

Rendelje meg tavasszal a tüzelőt, hogy télen gond nélkül használhassa!

Ne várjon az utolsó pillanatig a tűzifa vásárlással! A fa fűtőértéke akkor a legnagyobb, ha kellőképpen kiszáradt, ezért érdemes még tavasszal vagy nyár elején megvásárolni a tüzelőt! A száraz tűzifa fűtőértéke sokkal magasabb, mint a frissen vágott, sok vizet tartalmazó tüzelőé. A nedves tűzifa nehezen gyullad meg, az égetés során vízgőz keletkezik, ami jelentősen rontja a tüzelés hatékonyságát. Emellett erősen bekormolja a kéményt és a fűtőberendezést is, ami a későbbiekben egyéb súlyos problémákat okozhat. Nem utolsó sorban a környezetet is erősen szennyezi a nedves fa égetésekor keletkező gázok. A tavasszal megvásárolt és szellős helyen tárolt hasított tűzifa év végére kellő képpen kiszárad, így sokkal könnyebb és hatékonyabb vele a tüzelés.

Ideális esetben mintegy másfél év szükséges a fa tökéletes kiszáradásához. Nagyon fontos, hogy lehetőleg hasítva tároljuk, de mindenképpen olyan helyen, ahol átjárja a levegő, elősegítve a megfelelő száradást. Legalább egy évig szárítsa a tűzifát, ha szeretné kímélni kandallóját vagy cserépkályháját!

Ősszel vagy télen sokkal nehezebb beszerezni a tűzifát!

Könnyen tűzifa nélkül maradhatnak azok, akik későn kapcsolnak! Célszerű a téli tüzelőt már húsvét után beszerezni, hogy elég ideje legyen a fának száradni. Az őszi vásárláskor nem csak az a veszély áll fenn, hogy nedves tüzelőt kapunk, azzal is számolni kell, hogy a legtöbben az utolsó pillanatra hagyják a tűzifa beszerzését, ezért a fakereskedők, tűzépek is leterheltek, a rendeléseket sok esetben csak csúszással – legrosszabb esetben egyáltalán nem – tudják teljesíteni.

Minél hamarabb vegye meg téli tüzelőjét ! Ősszel vagy télen magasabb áron illetve sokkal nehezebben tudja csak beszerezni a tűzifát!

Azt tanácsoljuk, hogy ne húzza el a tűzifája megvásárlását, mivel a fa fűtőértéke akkor a legnagyobb, amikor légszáraz, ezért a legérdemesebb tavasszal vagy nyáron megvásárolni a tűzelőjét. A nedves tűzifa nehezebben gyullad be és az égés során keletkező vízgőz jelentősen befolyásolja a tűzelés hatékonyságát, valamint bekormolja a kéményünket és a fűtőberendezést is, ami később súlyosabb probémákhoz vezethet. Tehát a tavasszal vagy nyáron megvásárolt, száraz, szellős helyen tárolt hasgatott tűzifa a jó választás, mivel a fűtési szezonra kellőképpen kiszárad és a legoptimálisabb fűtés érhető el vele. (A legjobb körülmnyek között is 1-1,5 év szükséges a fa tökéletes kiszáradásához.)

Nehogy tűzifa nélkül maradjanak! A legcélszerűbb húsvét után beszerezni a tűzelőt, hogy elég ideje legyen száradni a fának, mint ahogy azt már korábban írtuk. Ősszel nem csak az a veszély fenyeget, hogy nedves lesz a tűzelőnk, hanem az is, hogy a tűzifa feldolgozó telepek túlterheltek lesznek azok miatt a akik az utolsó percre hagyták a vásárlást.

TIsztázzuk! Mi is az "ömlesztett űrméter"?

A szórt, ömlesztett űrméter a szállító járműveken mérhető módon van elrendezve. A vásárló a kiszállításkor a helyszínen ellenőrizni tudja a rendelt mennyiséget. A teherautó hosszúsága, szélessége, magassága szorozva adja az ömlesztett, szórt űrmétert. Ez mérőszalaggal könnyedén mérhető. Ez az ömlesztett űrméter összerakva a fatárolóban megszokott módon kb. 0.75 köbméter lesz. Így otthon Ön is könnyen ki tudja számolni, hogy a pénzéért mennyi fát kapott.

Melyik fa fajta a legideálisabb?

Ebben a kérdésben, mindig sok a vita és nincs egyértelmű válasz. Szokták mondani, hogy:  "Ahány hely, annyi szokás".  Viszont azt tudjuk, hogy a legelterjedtebb tűzifafajták, az akác, tölgy vagy a bükk. Ezek fűtőértéke nem tér el jelentős mértékben egymástól. Szintén kedvelik még a kőrist és a juhart, első sorban kedvező áruk miatt. 

FA FAJTA TULAJDONSÁG
Akác Nedvesebben is viszonylag jól ég, aprításnál könnyebben hasad.
Bükk Az átlagnál magasabb a fűtőértéke, de több idő kell a száradásához.
Tölgy Az átlagnál magasabb a fűtőértéke, de több idő kell a száradásához.
Kőris Kedvező ár, de az átlagnál alacsonyabb fűtőérték.
Juhar Kedvező ár, de az átlagnál alacsonyabb fűtőérték.